mrkva.org

 
  • Decrease font size
  • Default font size
  • Increase font size
Naslovnica
Afrički mango- trend 2012. Ispis E-mail
afrički mangoU posljednjem desetljeću sve se češće pojavljuju i trendovi u prehrani. Što prehrambeni analitičari predviđaju za 2012?

U 2009. trend to je bio kikiriki maslac, a 2010  ekološka biljna hrana. U 2011. prodaja probiotičkih suplemenata se u odnosu na 2010. udvostručila.

SPINS- kompanija koja se bavi istraživanjima, konzaltingom  i prodajom informacija za industrije, donosi predviđanja i za 2012. godinu.
Evo nekih njihovih procjena:

probioticiProbiotici- S obzirom na dosadašnje rezultate i ove se godine nastavlja povećana potražnja za probiotičkim proizvodima.hrana za mozakHrana za mozak- Popularnost dobivaju i namirnice za koje se tvrdi da pospješuju pamćenje i kognitivne funkcije kao što su orašast plodovi, cjelovite žitarice, alge, kakao (čokolada), mlijeko, kamenice, losos, prirodno fermentirano ukiseljeno povrće ...

sirova hranaSirova organski uzgojena hrana
Chia, čips od kovrčavog kelja i grickalice od morske trave

chiaChia sjemenke dobivaju se od biljke Salvia hispanica L. Potječe iz Srednje Amerike, a bogata je alfa-linolenskom masnom kiselinom (vrsta omega-3 masne kiseline), te sadrži brojne antioksidanse.


kaleČips od kovrčavog kelja
(kale chips)
m.travaGrickalice od morske trave
Ove namirnice su bogate proteinskim vlaknima,omega-3- masnim kiselinama, te vitaminom Eafrički mamgoAfrički mango
(Irvingia gabonensis)bogat je vitaminom C, niacinom i polifenolima.Sadrži i mnogo antioksidansa, te nutrijente; beta karoten, kvercetin, katehine, kampferol, lutein, tanine i ksanton mangiferin.
100 g sirovog manga sadrži 70 kalorija, 17 g ugljikohidrata (od čega prevladavaju šećeri), svega 0.27 g masti, 0.51 g proteina te slijedeće korisne tvari: vitamine A i C, beta karoten, tiamin (vitamin B1), riboflavin (vitamin B2), niacin (vitamin B3) i pantotensku kiselinu (vitamin B5).
 
« Prethodna   Sljedeća »

Tema mjeseca

Gripa i prehlada

gripa i prehlada.jpg

Ankete

Koje preparate uzimate kad ste prehlađeni ili imate gripu?
 

Oglasi


Jeste li znali da...

...BANANE - snižavaju razinu kolesterola, jačaju sustav imuniteta