mrkva.org

 
  • Decrease font size
  • Default font size
  • Increase font size
Naslovnica
PIP u Pisarovini otvara pogon vrijedan 4 milijuna eura Ispis E-mail
ImageProjekt Pisarovina osmišljen je kao izravna veza na hrvatsko pčelarstvo, repromaterijal i edukacija za pčelare, te otkup pčelinjih proizvoda, njihova obrada i priprema za tržište.

TVRTKA PIP d.o.o. dugogodišnji je lider na tržištu meda. Izvoz u regiju i zemlje Europske unije od ukupne proizvodnje kreće se od 33% do 38%. Ukupni prihod iznosi od 27 do 30 milijuna kuna. Njihov novi projekt financijski su podržala ministarstva znanosti i poljoprivrede, HBOR i HAMAG, a vrijedan je 4 milijuna eura.

Projekt Pisarovina osmišljen je kao izravna veza na hrvatsko pčelarstvo, repromaterijal i edukacija za pčelare, te otkup pčelinjih proizvoda, njihova obrada i priprema za tržište. "U Pisarovinu smo preselili upravu, sjedište i proizvodnju. Tehnologija je za ovaj segment proizvodnje najmodernija u Europi. Ono što je bitno, hrvatska je pamet", kaže osnivač i direktor Ivan Bralić i objašnjava da je sva oprema hrvatske proizvodnje.

PIP trenutno zapošljava 43 djelatnika, najviše žene, a s tvrtkama kćerima 70 djelatnika. Ima oko 800 kooperanata koji kroz cjelovita radna mjesta ima još oko 250 "zaposlenika". U vrijeme rekordne nezaposlenosti, otvorena su nova radna mjesta, a bit će ih još.

"Zasad smo zaposlili četvero novih ljudi ali u narednom vremenu, pola godine, godinu dana trebat ćemo još deset ljudi", kaže Bralić.

Osnivač PIP-a proizvodnju je krenuo od tegle meda, preko propolisa i matične mliječi, pa sve do farmaceutskih proizvoda. Upravo je ta raznovrsnost formula za uspješan proizvod koji je prepoznat i izvan naše regije.

"Rastu proizvodi s višom razinom dodadne vrijednosti. Pogotovo proizvodi iz projekta Farmakol koji smo radili s Farmaceutsko-biokemijski fakultetom, gdje je napravljen značajan iskorak ispred svih proizvođača u Hrvatskoj ali i većem dijelu Europe. Dokaz tome jest velik izvoz u zemlje regije i Europske unije", objašnjava Bralić.

 

Izvor:  Index

 
Sljedeća »

Tema mjeseca

Gripa i prehlada

gripa i prehlada.jpg

Ankete

Koje preparate uzimate kad ste prehlađeni ili imate gripu?
 

Oglasi


Jeste li znali da...

...MARELICE - pomažu kod suhoće grla i ždrijela